2013. január 2.

Három év

Már nagyon távolinak tűnik 2010 januárja, a blog indulásának időpontja. 2012 különösen sűrűre sikerült év volt, elindult az NLP meetup, szorosabbra fűztük együttműködésünket a Nyelv és Tudománnyal - de ez még csak a kezdet! Nosztalgiázás helyett idei terveinkről szeretnék inkább beszámolni.

Adatújságírás
A Nyelv és Tudománnyal összefogva - külön köszönet Kincse Szabolcsnak! - hamarosan indul a nyest.hu-n egy cikksorozat, amiben igyekszünk megmutatni miképp is néz ki az adatújságírás. Nem az adatújságírásról fognak a cikkek szólni, hanem az adatújságírás eszköztárát használó írások fognak születni.

OpenNews day
Februárban kezdődik a meetup évad, árukapcsolás formájában egy OpenNews nappal. Ide várunk minden adatújságírás iránt érdeklődő fejlesztőt és újságírót! A rendezvény célja, hogy az adatújságírás iránt érdeklődők (zsurnaliszták, fejlesztők, stb) jobban megismerhessék ezt az új irányzatot. A Kinght - Mozilla OpenNews támogatásának köszönhetően a Guardian-től érkezik hozzánk előadó.

Meetup
A tavaszi évadot februárban kezdjük és májusban zárjuk, ami ugye négy meetupot jelent. Az első két találkozó angolul fog zajlani, a másik kettő pedig magyarul. Ha minden úgy alakul, ahogy terveztük, akkor nyáron ismét lesz tutorial is. Az időpontokat hamarosan meghirdetjük a meetup.com-on!

THATCamp Budapest
Májusban a digitális bölcsészetnek adunk teret az első magyar THATCamp-en. Különösen izgalmas, hogy a ez nem egy szokványos konferencia, hanem egy ún. un-conference. A program a rendezvény napján válik majd véglegessé és sokkal inkább hasonlít egy workshopra, mint egy hagyományos konfra egy ilyen összejövetel.

Blog
Már többször felmerült hogy több angol posztot készítsünk és a hektikusan frissülő angol blogba is életet leheljünk. Sajnos nagyon nehezen megy egyszerre vinni a kettőt - sőt, a Kereső Világot is ide számítva hármat - ezért az angol blogot töröltük. A nyáron leállok a magyar posztokkal a Számítógépes nyelvészeten és angolul folytatom a blogolást máshol. Remélem ez nem jelenti egyben a blog megszűnését, hiszen marad elég szerző.

1 megjegyzés:

Istvan Nagykovacsi írta...

Boldog születésnapot !!!! :)